duminică, 24 aprilie 2011

Pulpa de curcan cu mere

Azi e randul felului de baza! Am zis sa nu fac miel, ca asta face toata lumea de Paste :D, asa ca m-am orientat catre curcan. Si am aruncat si niste mere langa el. Serios, chiar atat de simplu e!

Ingrediente:
- pulpa de curcan (eu am avut una dezosata de vreo 1,5 kg)
- 4-5 mere
- unt pentru uns tava
- sare, piper, apa

Se unge tava cu unt si se aseaza pulpa (eu am taiat-o in doua bucati) condimentata cu sare si piper:


Am bagat-o la cuptorul preincalzit la 225 de grade cam 15 de minute, pana s-a rumenit o idee. Apoi am scos tava, am pus un pahar de apa,am intors carnea si  mai bagat-o 15 minute, dupa care am acoperit-o cu folie de aluminiu. Deci pana aici au trecut deja 30 de minute. Am dat focul mai mic (175-200 de grade) si l-am  lasat cu folie 30 de minute, dupa care am scos folia. Inca 30 de minute fara folie, timp in care il tot stropim cu sosul din tava.
Pare complicat, dar nu e:) Pur si simplu am simtit nevoia sa pun folie de aluminu, de teama ca se va arde la suprafata si  nu se va patrunde in interior. Insa imi doream sa fie si rumen, asa ca am alternat caldura directa cu inabusirea.

Scoatem tava si punem merele taiate in jumatati si scobite:

Mai bagam jumatate de ora la cuptor si e gata:



 POFTA BUNA! Si Hristos a Inviat!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu