Nu stiu daca v-ati dat seama, dar eu nu sunt cine stie ce ciorbista. Stiu, e rau; trebuie sa mananci ciorba cat de des. Ei bine, eu sunt innebunita dupa supele creme. Si pe astea le tot facem. Si daca e ceva nou, cu atat mai bine. Supa asta de telina ne-a surprins foarte placut. Are o aroma deosebita si delicata.
Ingrediente:
- jumatate de radacina de telina
- 2-3 cartofi (depinde de marime)
- sucul de la o lamaie
- 2 linguri de ulei de masline
- 500ml de lapte
- 200ml de smantana dulce
- nucsoara rasa
- sare, piper
Se taie telina si se stropeste cu sucul de lamaie, apoi se pune la rumenit in uleiul de masline:
Dupa cateva minute se adauga si cartofii taiati cuburi:
Se adauga putina apa si se lasa la fiert. Cand sunt gata fierte se baga toate la blender si se zdrobesc:
Se pune laptele si se omogenizeaza din nou. Nu trebuie sa il puneti pe tot, depinde cat de groasa sau lichida vreti sa fie supa. Se toarna supa din nou in cratita si se adauga treptat si smantana, fara a o da in clocot. Asta e si momentul condimentarii cu sare si piper.
Se pune in bol si se rade nucsoara.
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu