luni, 25 aprilie 2011

Dobos

Tiramisu, eat your heart out! Pana acum Tiramisu era o prajitura care nu putea fi egalata pentru mine- din punct de vedere al gustului. Ca proces tehnologic, nu prea stiu ce sa zic, ca n-am facut, dar oricum pare facil. Am descoperit Dobos! Se face cu ceva efort, n-am ce zice, dar cum merita! O sa vedeti! Succes garantat!

Ingrediente pentru foi:
- 9 oua
- 9 linguri de zahar
- 9 linguri de faina
- unt pentru uns forma sau hartie de copt

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se formeaza o crema. Se adauga faina si albusurile batute spuma.
Cand totul e incorporat, se intinde in tava (unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt) o foaie cam de grosimea unei muchii de cutit (3-4 mm). Se coace cateva minute, se scoate si se pune urmatoarea foaie:

Mie mi-au iesit 6 foi, coapte intr-o tava normala de cuptor.


Mare atentie cand le scoateti din tava, sa nu se rupa, sunt fragile.

Ingrediente pentru crema:
- 6 oua
- 200g zahar
- 200g ciocolata cu lapte
- 250g de unt
- esenta de vanilie/ zahar vanilat
- 5-6 linguri de zahar pentru glazura

Se bat ouale intregi cu zaharul si vanilia la baie marie pana se ingroasa compozitia.


Separat se topeste ciocolata tot la baie marie si se adauga peste crema de oua. Cand e gata se da deoparte sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se adauga untul batut spuma si se amesteca:


Crema astfel pregatita se intinde pe fiecare foaie, care se aseaza una peste alta, pastrandu-se ultima foaie:

Separat se topesc cele 5-6 linguri de zahar si cand caramelul e auriu se intinde peste ultima foaie cu un cutit infierbantat in apa clocotita:

Dupa ce s-a racit o idee, se portioneaza glazura, ca sa nu se sparga in momentul taierii si se aseaza ultima foaie pe prajitura:


Pofta buna! E nemaipomenita!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu