duminică, 9 octombrie 2011

Dulceata de piersici

In sfarsit a venit si toamna. Si ce e mai frumos decat un anotimp plin de roade, cu zile ploioase care te tin in casa? Numai bine sa faci conserve :)) Lasand gluma, hai sa ne-apucam de treaba. Din productie proprie, am pus mana pe cateva piersici, din care am dramuit pentru dulceata si compot. Azi...dulceata!

Ingrediente:
- 1 kg de piersici
- 600g de zahar
- 1-2 batoane de scortisoara
- coaja rasa si sucul de la o lamaie
- 2-3 linguri de apa
 
Se spala si se curata piersicile de pielita. Se scot samburii si se taie pulpa felii:
Se pun toate ingredientele intr-o oala la foc mic:

Se lasa la fiert cam 2 ore. Din cand in cand se indeparteaza spuma care se formeaza.
Testul ca dulceata e gata: se pune o picatura de sirop pe o farfurioara. Daca atunci cand se raceste se intareste si e lipicioasa...dulceata e gata. Se lasa la racorit in oala, apoi se pune in borcane, care se sigilieaza bine si zdup la camara!

Nu va mai ramane decat sa puneti de niste clatite!

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu