marți, 5 iulie 2011

Lamai umplute cu pasta de ton

In week-end am avut dispozitie de gatit special. Si, printre altele, am pregatit si un aperitiv aratos si simplu ca buna-ziua. Lamai umplute cu pasta de ton. Arata spectaculos, sunt savuroase si dureaza cateva minute sa le pregatesti.




Ingrediente (4 portii):
- 2 lamai
- 150g de ton maruntit in ulei
- 3 oua
- 50g de masline verzi
- 2 lingurite de ulei de masline
- 15g de capere desarate
- maioneza pentru ornat

Se spala bine lamaile, se indeparteaza capetele si se taie pe lungime. Fiecare jumatate se curata de miez si se pastreaza zeama de la o jumatate de lamaie:



Se fierb ouale 10 minute. Se scot, se lasa sa se raceasca, se curata si se scot galbenusurile, care se zdrobesc cu furculita si se amesteca cu zeama de lamaie de mai sus:



Se adauga peste galbenusuri tonul scurs bine de ulei, caperele, uleiul de masline si maslinele tocate. Se sareaza si se amesteca bine.

Se umplu cosuletele de lamaie si se decoreaza cu maioneza:



Merg la fix cu salata de cruditati cu surimi ;)

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu