Ingrediente:
- 450g de foitaj
- 1,5- 2 kg de dovleac
- 150-200g de zahar (sau dupa gust)
- scortisoara pudra
- un galbenus de ou
Se lasa foitajul sa se dezghete usor si se intinde un pic (iese prea gros daca il lasam asa cum e) si se captuseste o tava de cuptor cu foaia. Marginile se taie si se portioneaza in fasii de 1cm, pentru a fi puse "capac":
Dovreacul se curata, se taie bucati si se baga la robot, sa-l rada el. Daca incercati manual pe razatoarea clasica, s-ar putea sa va ia ceva timp. Se pune dovleacul ras intr-o cratita cu zahar si scortisoara si se pune pe foc mic, amestecandu-se continuu:
Cand s-a inmuiat, se intinde uniform dovleacul (care e deja 70% piure) in tava peste foitaj.
Se baga tava la cuptorul preincalzit la 180-200 de grade si se tine 25-30 de minute:
Asta e tot! E bun, de sezon si se face cat ai zice...placinta cu dovelac!
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu