Ingrediente (pentru 4 portii):
Pentru clatite (cam 8-10 clatite):
- 2 oua
- 400-450 ml de lapte sau apa minerala
- 6- 7 linguri de faina (se pune faina in compozitie pana se obtine o consistenta satisfacatoare, adica sa curga dar sa nu fie apoasa)
- sare
- ulei
Se amesteca ouale cu laptele si faina in ploaie, se adauga un strop de sare si se lasa aluatul un pic la odihnit.
Se coc clatitele si se lasa sa se racoreasca:
Ingrediente pentru umplutura:
- 200 g de ciuperci
- o lingura de patrunjel tocat
- 1 catel de usturoi
- 2-3 linguri de ulei de masline
- sare si piper
Se curata ciupercile si se taie felii. Se pune uleiul la incins si se adauga usturoiul si ciupercile si apoi patrunjelul. Se lasa 15 minute si apoi se dau deoparte.
Ingrediente pentru sos:
- 250 ml de lapte
- 2 linguri de faina
- 4 linguri de parmezan ras
- 30 g de unt
- sare, piper alb
Se amesteca untul cu faina intr-o craticioara, se toarna treptat laptele fierbinte si se amesteca cu telul. Se adauga parmezanul ras, ciupercile calite, sare si piper dupa gust.
Se umplu clatitele cu produsul de mai sus si se pun intr-o tava.
Se presara parmezan ras si bucatele de unt si se baga 10-15 minute la cuptor.
Cam gata!
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu