duminică, 26 februarie 2012

Orez cu legume

Am cam terminat seria cu castraveciori murati, sper ca nu v-ati imaginat ca dieta Montignac se bazeaza exclusiv pe aceste muraturi :), a fost doar o coincidenta ca i-am folosit eu cu prisosinta in ultimul timp. Azi, orezul integral la rand. Mare atentie! Nu il combinati cu niciun fel de aliment din grupa A (carne, lapte, oua, branza, iaurt, etc).


Ingrediente:
- 200g de orez integral

- un dovlecel
- o ceapa mare
- 5-6 ciupercute proaspete
- o lingura de sos de rosii
- o lingura de ulei de masline,
- sare, piper

Se curata legumele si se taie: ceapa- solzisori, dovlecelul- cubulete si ciupercile- felii:


Ideal este ca orezul sa fie tinut in prealabil la inmuiat in apa rece (cel putin 2-3 ore).


Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se caleste un pic ceapa. Apoi se adauga ciupercile si se tine totul pe foc pana ciupercile isi lasa un pic de apa.

Se pune orezul scurs si o cantitate dubla de apa. Se pune sosul de rosii si se lasa la foc mic. Daca apa scade prea mult, se mai completeaza pe parcurs. Se condimenteaza dupa gust.


Se fierbe pana lichidul se absoarbe si bobul de orez e fiert. Se poate consuma si usor al dente.

POFTA BUNA!

2 comentarii:

  1. Buna Costin,
    Daca este respectata intocmai dieta Montignac, acest fel de mancare nu ingrasa deloc. Mi-e teama ca din punct de vedere medical, nu sunt calificata sa te sfatuiesc, cel mai bine ar fi sa verifici cu meicul tau curant.
    Multumesc ca ma citesti! O zi buna si multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere