miercuri, 20 aprilie 2011

Orez cu pipote, inimi si ciuperci

Am avut cereri pentru retete de post; pacatoasa cum sunt, nu am tinut post decat de vreo 2 ori in viata- si asta cand eram copil teribilist. Asa ca singura solutie care imi ramane este sa pun o reteta din care se poate scoate carnea :D. Am facut acum cateva zile orez cu pipote si inimi si ciuperci. Deci, daca vreti ceva de post, pur si simplu omiteti sa puneti respectivele organe si...gata reteta de post:

Ingrediente:
- 700g de pipote si inimi de pui (o caserola)
- 300g de orez
- 3-4 ciuperci mari- proaspete
- o ceapa mare
- putin ulei
- apa/ supa de pui
- sare, piper boabe

Se toaca ceapa si se caleste in ulei. Apoi se pun pipotele si inimile spalate si curatate:


Dupa ce s-au calit bine, se pun ciupercile taiate bucati:

Se lasa pana se moaie ciupercile si se adauga orezul bine spalat:

Se caleste un pic orezul dupa care se adauga apa/supa de pui (atentie- orezul isi mareste volumul de 3 ori in timpul fierberii, asa ca un volum de apa de 3 ori mai mare e perfect pentru orez) si condimentele. Nu trebuie pus tot lichidul odata, se pune in 2-3 faze, ca sa nu ramana zeama in mancare:


Se lasa la fiert pana e gata orezul, se pune patrunjel si se mananca cu muraturi :)


Sa aveti pofta!

P.S.Urmatoarea postare e cu masa de Paste!!! Daca sunteti curiosi, vizitati-ma vineri, sambata...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu