Ingrediente:
- 6 oua
- 6 linguri de ulei
- 8 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
- 10-12 mere medii
- scortisoara pudra
- un praf de sare
Se curata merele si se dau pe razatoare. Se pun intr-o cratita cu 3-4 linguri de zahar si praful de scortisoara (dupa gust) si se calesc pana se inmoaie un pic:
Se iau merele de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul:
Se amesteca cu grija cu lingura, de jos in sus si se adauga treptat faina:
Se tapeteaza o tava cu unt si faina si se toarna cam 2/3 din aluat in ea.
Se pune tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade vreo 3-4 minute, se scoate si se pune un strat de mere, bine stoarse de zeama:
E foarte buna dupa ce s-a racit complet. De altfel, nici nu se taie bine calda, asa ca RABDARE! Chiar daca miroase dumnezeieste!
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu