Ingrediente:
- 2kg midii (se gasesc in hiper-marketuri si, surprinzator, nu sunt scumpe)
- 4 cepe (ceapa uscata sau ceapa verde- noi din asta am pus)
- 160 g unt
- 2 linguri de patrunjel tocat
- cimbru, o foaie de dafin
- 300 ml vin alb
- zeama de la o lamaie
ATENTIE! Midiile trebuiesc foarte bine spalate si alese. Midiile proaspete desfacute SE ARUNCA! Nu de alta, dar sunt deja moarte si oleaca toxice :). Bun, pasul igienic indeplinit, trecem la gatit.
Se caleste ceapa in 100 g de unt, impreuna cu patrunjelul, cimbrul si foaia de dafin:
Se toarna vinul si zeama unei lamai si apoi se pun midiile:
Se acopera cu capac si din cand in cand se amesteca. Dupa vreo 10-15 minute midiile ar trebui sa fie toate deschise. Se scot din vas si se pun in bolul de servire, iar cele care nu s-au deschis- la gunoi cu ele; se recupereaza frunza de dafin si se arunca, dupa care, in sosul ramas se mai adauga 60 g de unt (cam o lingura) si se omogenizeaza bine. Noi am pus si o cana de supa de peste, dar merge si fara:
Sa aveti pofta!
Ana, arata absolut delicios! In curand o sa ma autoinvit la tine la masa, cu atat mai mult cu cat pregatesti retete asa de exotice! Iar prezentarea demna de revista!
RăspundețiȘtergerePup si astept urmatorul fel de mancare!
PS: desert nu faci?
stiu ca n-am istoric de bucatareasa si gatitul pentru mine inseamna omleta daaaar, ca un elev silitor am executat reteta aseara... un deliciu, dovada ca am infulecat tot si-am stins cu un aligote de sarica niculitel.
RăspundețiȘtergerebucatarissima :-) multumesc.
astept cu nerabdare urmatoarea reteta.
@Miha- o sa fac si desert :), de luni incolo vin cu retete pe care le pregatesc week-end-ul asta la ziua tatalui meu :)
RăspundețiȘtergere@io- mi-ai dat o idee geniala. Si anume sa-l rog pe "my significant other" sa recomande vinuri la mancarea facuta de mine...sau noi :))