Pe-asta o stiu de la mama, ne face tot timpul cand mergem pe la ea. Si e buna tare si m-am hotarat sa fac si eu, sa fie la fel de buna ca a ei...Si mi-a iesit!
Ingrediente:
- un piept de pui
- 300-400g de ciuperci intregi (de la cutie)
- 5-6 castraveti mari murati
- o legatura mare de patrunjel
- 2 oua
- ulei
- mustar
- sare, piper
Se fierbe pieptul de pui (eventual in apa cu legume ca sa va iasa si o supa apoi) si se lasa la racit. Se curata de pe oase, daca nu e dezosat, se indeparteaza pielea si se taie cubulete:
Se scurg ciupercile si se toaca cubulete mici. Se pun peste pui:
Castravetii murati se curata de coaja si se toaca si ei cubulete:
Se storc bine castravetii tocati si se pun in bol, peste pui si ciuperci. Patrunjelul se spala si se taie si el marunt. Hop in bol cu el!
Din cele doua galbenusuri si ulei se face o maioneza (cu un varf de lingurita de mustar) care se pune peste salata. Se sareaza dupa gust, se amesteca bine si GATA! E numai buna! Mai ales dupa ce o tineti la frigider pana a doua zi!
POFTA BUNA!
Salată berlineză? Nici pe departe....e ca și cum ai avea un șoricar, dar te lauzi că este dog german.....Salata berlineză este doar cu carne de vită, iar sosul este o combinație de maioneză-bulion-muștar.....
RăspundețiȘtergereOare?! Peste tot vad cam aceeasi reteta... de ce oare?
RăspundețiȘtergere