marți, 15 martie 2011

Cabanos in foietaj

Din ciclul "week-end de gateala", vreau sa impart cu voi cea mai simpla si delicioasa reteta! Am invatat-o la cursul de bucatari pe care l-am facut (laudarosenie maxima:P) si a fost o adevarata revelatie. Pentru audienta: daca n-ati mai gatit pana acum, asta o sa va iasa si o sa fie un succes:)

Ingrediente:
- foietaj (din comert, inghetat)- mare grija sa nu luati foi de placinte!
- cabanos
- ou

Daca luati pachet de foietaj cu doua foi, va ies cam 24 de bucati (cabanosul taiat in 3). Ideea e ca dupa ce lasati foietajul la dezghetat (ori de seara pana dimineata in frigider, ori 2-3 ore afara) si il desfaceti, el mai trebuie intins un pic cu sucitorul, altfel creste foarte mult si produsul numai este estetic (a se observa influenta cursului de gatit :)).
N.B. Pufica, te rog sa ma ierti, am realizat asta abia dupa ce le-am facut pe ale tale. Sa nu ma certi!!!

Asa, cu foietajul intins, se fac fasii late de 2 cm si se ung cu ou batut. Sunt pensule de patiserie in supermarketuri sau pene de cocos de la bunici din ograda :P



Se ia cate o fasie si se ruleaza pe cabanos (o treime din el, cum am zis mai sus) astfel incat marginile sa se suprapuna si partea unsa cu ou sa fie la suprafata, ca sa se lipeasca marginile:



Se aseaza in tava cu hartie de copt (v-am zis ca sunt dependenta) si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade (daca as stii sa pun cerculetul ala mic care inseamna grade ar fi minunat). Se tin cam 20 de minute si sunt gata!!!

Pofta buna!!


Close-up :)


5 comentarii:

  1. ,,, se foloseste foietaj pasta sfoglia refrigerata ,,, foaia inghetata isi schimba gustul si devine dura dupa coacere ,,,

    RăspundețiȘtergere
  2. George, ai dreptate, insa nu sunt sigura ca se gaseste usor. Oricum, putem oricand s-o facem in casa, nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. ,,, cand eram in tara foloseam pasta LINCO pentru fornetti ( se gasea mereu la ALBINUTA din ghencea ),,, este interesant sa le faci in casa ,,, ;)

    RăspundețiȘtergere