duminică, 6 noiembrie 2011

Tort cu de toate

De multa vreme incerc sa-mi fac curaj sa fac tortul asta. In reteta, el are un nume lung care insiruie o parte din ingrediente. Refuz sa-i zic asa. Si refuz sa-i dau vreun nume obosit (tort surpriza, etc), asa ca il voi numi tortul "cu de toate" si e atat de bun si se face atat de simplu, n-aveti idee!

Ingrediente:
250g zahar pudra

- 250g unt
- 100g ciocolata cu lapte
- 100g migdale prajite
- 200g pricomigdale
- 200g piscoturi
- 6 galbenusuri
- 300ml vin de Marsala
- 50ml cafea tare

Dupa cum bine observati, nu se coace nimic, nu e cazul de ars blaturi, asa ca e un tort pe care puteti s-l faceti oriunde, oricand si garantat iese excelent.

Se freaca bine galbenusurile cu untul si zaharul pudra:


Pana se obtine o crema:


Separat se rade ciocolata si se zdrobesc migdalele (la blender).



Se imparte crema in 3 parti egale si intr-o crema se pune ciocolata rasa:



Intr-o crema se pun migdalele sfaramate:

 
Si in cea de-a treia crema se pune cafeaua. Crema aceasta va fi mai moale, poate sta la congelator cateva minute pana se monteaza tortul:


Se inmoaie piscoturile in Marsala (eu nu am avut si am folosit un vin rosu licoros, o nebunie!!!) si se aseaza pe un platou ca baza:


Peste ele se intinde toata crema cu ciocolata:

Se inmoaie si pricomigdalele in vin si se aseaza peste crema:


Peste pricomigdale se intinde toata crema cu cafea:


Se mai pune un strat de piscoturi inmuiate in vin si deasupra se intinde toata crema cu migdale:


Se pune la frigider cel putin 3-4 ore (ideal e sa fie facut cu o zi inainte) si se savureaza cu un vin alb demidulce sau sampanie.



POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu