duminică, 23 octombrie 2011

Chilli con carne

Aseara am avut pofta de ceva picant si am incercat, pentru prima data, chilli con carne. Se face extrem de  usor si e foarte gustos. Numai bun pentru un "mexican party"!


Ingrediente (pentru 4 portii):
600g carne tocata de vita
- 4 rosii
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 cepe mici
- 2 cutii de fasole rosie
- un ardei gras rosu
- 2 catei de usturoi
- 2 lingurite de boia iute
- o lingurita de chimen (praf sau seminte)
- 2 lingurite de oregano uscat
- sare, piper

Se taie ceapa solzisori si ardeiul julienne:


Se curata rosiile si se toaca marunt:


Se incinge uleiul si se caleste ceapa:


Dupa 2 minute se adauga usturoiul taiat marunt si ardeiul. Apoi se adauga carnea tocata:


Cand carnea si-a schimbat culoarea se adauga rosiile tocate, boiaua, chimenul, oregano, sare si piper:


Se feirbe bine la foc mic si cand e aproape gata se scurge fasolea din cutii si se adauga peste carne:


Se amesteca bine si daca nu e suficient de iute, se mai adauga condimente, dupa preferinte.

Noi am mancat cu orez, era destul de iute ca sa mearga "single".

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu