duminică, 16 octombrie 2011

Varza dulce cu paste

Pe vremea asta, numai bucataria is the place to be :). Azi am executat niste varza cu taitei, reteta pe care tot planuiesc sa o fac de cateva saptamani. E ceva atat de simplu si iese atat de buna, incat va promit ca nu va veti putea abtine.

Ingrediente:
- o varza
- o mana de paste late (taitei, tagliatelle)
- sare, piper
- 3-4 linguri de ulei

Se taie varza marunt, se freaca cu sare si se caleste in uleiul incins. Se poate adauga pe parcurs un pahar mic de apa daca nu are suficient lichid. Varza trebuie sa fie la final scazuta, fara zeama.


Separat se fierb pastele si se scurg. Mie mi-a facut mama niste taitei in casa (ou si faina) si i-am folosit pe ei - o bunatate. Data viitoare cand fac, pun reteta pe blog, ca am furat secretele :P


Cand varza s-a inmuiat bine, se pun sare si muuult piper si se mai lasa 2-3 minute:


Se adauga si pastele si se fierb inca 4-5 minute impreuna.
Si e gata! Poate fi si o reteta de post, daca se folosesc paste fara ou.


POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu