joi, 1 decembrie 2011

Oua de prepelita in sos cu tarhon

Pe langa faptul ca sunt extrem de dragute, ouale de prepelita sunt si foarte gustoase. E ceva de munca la decojit, dar, in final, merita!


Ingrediente:
- 20 de oua de prepelita (de fapt, cate aveti)
- un galbenus de ou de gaina
- o ceapa mica
- o lingurita de tarhon (proaspat sau in otet)
- un varf de lingurita de mustar
- ulei
- sare, piper

Se fierb ouale de prepelita (trebuie sa fie tari), se curata de coaja si se aseaza intr-un bol:



Ale mele arata cam sifonate (nu prea m-am descurcat cu curatatul, erau asa de mici :P).

Separat, se face maioneza din galbenus, mustar, sare si ulei.


Se toaca tarhonul si ceapa foarte marunt:


Sosul pentru oua se obtine amestecand maioneza cu ceapa si tarhonul:


Se pravalesc si ouale fierte in sos, se amesteca bine, bine si totul e gata.

Numai bun de aperitiv! Aromat si delicios!


POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu