Planuiam de o vreme sa fac ceva cu cous cous si am gasit o reteta de tabbouleh in care sa-mi pot folosi si "cultura" impresionanta de verdeturi care se odihnesc la noi pe pervaz.
Si astfel s-a nascut o salata/ garnitura/ un apreritiv sau
chiar o masa intreaga, depinde de cat de foame va e.
Ingrediente:
- 250g cous cous uscat
- o ceapa
- 2-3 rosii
- o lamaie
- 6-7 linguri de ulei de masline
- 3 linguri de patrunjel tocat
- 2 linguri de menta tocata
- 2 linguri de busuioc tocat
- sare, piper
- apa
Se fierbe apa si se pune cous cous-ul in apa clocotita (nu pe foc)- cam cat sa-l acopere cu un deget. Se acopera si se lasa 30 de minute, sa se umfle.
Intre timp se toaca marunt ceapa, se curata rosiile si se taie cubulete, se toaca verdetata:
V-am zis ca e de la noi din "gradina", nu?
Cand e gata cous cous-ul, se pune peste el zeama de la o lamaie si uleiul de masline. Dupa care se adauga ceapa, verdeturile, rosiile si sarea si piperul. Se amesteca bine si se da la frigider 2-3 ore.
E foarte racoroasa, perfecta pentru o gustare sau chiar o cina usoara.
POFTA BUNA!!
Ah, ati făcut o mulțime de mancaruri fără sa ii invitați pe fini sa deguste
RăspundețiȘtergere