Adica pandispan cu visine. Se aplica si la caise, prune, capsune, coapte bine sa fie...
Pentru ca nu erau multe visine, am ales sa fac o cantitate mai mica de aluat, dar va dau mai jos reteta clasica pentru o tava normala de cuptor.
Ingrediente:
- 8 oua
- 8 linguri de ulei
- 300g de faina
- 300g de zahar (pudra, daca se poate)
- fructe (in cazul meu visine)
- un varf de cutit de praf de copt
Se spala si se curata visinele de samburi si se pun la scurs. Eu am pus si o lingura de zahar peste ele, caci mi s-au parut un pic cam acre:
Se separa albusurile de galbenusuri si se freaca galbenusurile cu cele 8 linguri de ulei, puse treptat (cam ca la maioneza):
Dupa ce s-a omogenizat compozitita se adauga faina (care s-a amestecat in prealabil cu parful de copt) in ploaie si se amesteca bine:
Acesta este momentul in care se unge tava cu unt/ ulei, se tapeteaza cu un pic de faina si se incinge cuptorul la 180 de grade C.
Tehnica mea, care impiedica visinele sa coboare pe fundul tavii si sa nu lase aluatul sa se coaca bine la baza este urmatoarea: jumatate de compozitie se pune in tava unsa si se baga 5-10 minute la cuptor. Nu trebuie sa se coaca, ci doar sa se inchege un pic. Se scoate tava, se pun visinele si se toarna restul de aluat peste ele:
Se introduce tava la cuptor inca 30-40 de minute (pana trece testul scobitorii), se scoate, se pudreaza cu zahar si se lasa la racit.
POFTA BUNA!!!
Yami! Pe asta am sa-l fac saptamana asta, suna delicios!
RăspundețiȘtergereArabela, daca faci cu fructe din compot, ai mare grija sa le scurgi bine bine, ca altfel nu se coace aluatul! Succes!
RăspundețiȘtergere