joi, 31 martie 2011

Paste carbonara

Inca un dezmat cu carbohidrati. Ce sa zic? Recunosc ca sunt dependenta de ei (de carbohidrati, adica) si nu scap nicio ocazie de a ma bucura de gustul si aportul lor caloric de nedescris. Azi paste cu sos alb (Dottore, felicitari pentru pastele pe care le-ai facut cu indrumare telefonica!).

Ingrediente:
- 200-250g sunca presata/ muschi file
- 400g smantana grasa (19-20% grasime- de recomandat cremoasa, nu din cea care se rupe in bucati)
- 80-100g cascaval
- busuioc proaspat
- sare, piper
- paste (cum stiti deja, I love penne)- in functie de cat vreti sa iasa
- 60g unt

Se caleste sunca taiata bucatele in unt:


In timpul asta pastele sunt deja la fiert. Adica, punem apa cu sare pe foc si cand clocoteste se arunca in apa pastele si se fierb un pic mai mult decat scrie pe punga :P (niciodata nu mi s-a intamplat ca pastele sa fie fierte in timpul indicat pe punga):




Dupa ce se rumeneste sunca, se adauga smantana si se amesteca:


 Cand smantana incepe sa clocoteasca, se condimenteaza cu sare si piper si se adauga si cascavalul ras:


Se lasa pe foc pana se topeste cascavalul, sa mai dea un clocot, se adauga si busuiocul (de preferinta proaspat, face diferenta) si cand pastele sunt gata, ele se scurg (NU SE CLATESC!), se pun peste sos- va amintiti sfatul italianului cu blasfemia :) si se amesteca. Se pun pe farfurie si...

POFTA BUNA!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu