luni, 11 iulie 2011

Fasole verde cu usturoi

Pentru ca e sezonul fasolei verzi, n-am ratat ocazia sa fac o mancarica usoara si pliiiina de usturoi. Ideal ar fi ca fasolea sa fie foarte cruda.



Ingrediente:
- fasole verde (cam jumatate de kilogram)
- o ceapa mare
- cativa catei de usturoi
- o legatura de marar
- sare, piper

Se spala si se curata fasolea verde si se opareste in apa cu sare vreo 10 minute:


Dupa ce s-a oparit, fasolea se scoate si se scurge. Intr-un vas se pun pe foc cateva linguri de ulei si se caleste usor ceapa. Se adauga fasolea oparita, apa cat sa acopere usor fasolea si se da un clocot. Se pun usturoiul tocat si condimentele:

Dupa ce a scazut apa, se opreste focul, se adauga mararul si...e cam gata! E ideala ca garnitura la un gratar.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu