joi, 16 februarie 2012

Fructe de mare in sos saganaki

Daca pana acum am postat doar aperitive usoare din dieta, azi ne delectam cu un fel principal. Usor de facut, delicios si, evident, 100% Monti.


Ingrediente:
- 300g de fructe de mare (midii, creveti)

- 500g de suc de rosii (fara zahar)
- 100g de branza feta
- o ceapa
- 3-4 catei de usturoi
- 3-4 foi de dafin
- sare si piper
- o lingura de ulei de masline

Se taie ceapa solzisori si se caleste usor in ulei:


Se adauga sosul de rosii si se da in 2-3 clocote:


Separat, se aseaza fructele de mare intr-o tava mai adanca, se toarna peste ele sosul de rosii, se adauga usturoiul tocat, frunzele de dafin, sarea si piperul. Deasupra se aseaza branza taiata cubulete:


Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade in jur de jumatate de ora:




Se scoate tava din cuptor, se lasa un pic sa se racoreasca si apoi...se devoreaza!



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu