miercuri, 29 februarie 2012

Hummus

Cum va spuneam acum ceva vreme, dieta asta m-a facut sa descopar alimente pe care nu le mai preparasem inainte. Un exemplu este nautul. Nici nu stiam daca se gaseste usor. SE GASESTE FOARTE USOR, la orice supermarket, langa fasole :)!!! Mancasem hummus inainte, dar nu-l pregatisem. Si am incercat sa-l fac si a iesit bun!


Ingrediente:
- 150-200g de naut uscat

- doua linguri de seminte de susan sau pasta tahini
- 4 linguri de ulei de masline
- zeama de la o lamaie
- 200g de iaurt gras
- 3 linguri de smantana
- 5 catei de usturoi
- sare, piper

Nautul se tine la inmuiat in apa rece, cel putin 3 ore. Se inlocuieste apa si se fierbe nautul pana e usor de zdrobit (cam o ora la foc potrivit).



Se zdrobeste nautul cu mixerul impreuna cu o parte din apa in care a fiert, se adauga uleiul de masline, zeama de lamaie, usturoiul, iaurtul si smanatana, sare si piper. Se mixeaza bine si se mai adauga din apa in care a fiert nautul daca pasta nu are consistenta dorita.

E un aperitiv excelent, ba chiar o masa in sine.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu