sâmbătă, 23 aprilie 2011

Salata cu peste afumat

O sa-ncep trilogia de Paste cu salata pe care am pregatit-o ca aperitiv (trebuie sa recunosc ca as fi capabila sa mananc salata asta si la felul principal si la desert si in loc de oua rosii- O ADOR!). Drept urmare (a faptului ca o ador) am facut multa! Daca vreti sa nu gatiti ca pentru un botez, reduceti din cantitati:)

Ingrediente:
- 5 cartofi mari
- 4 cepe medii
- 3 pesti mici (macrou) afumati
- 3 oua pentru maioneza
- ulei, sare

Se fierb cartofii in coaja si se curata:

Se taie cuburi (eu am nimerit niste cartofi foarte faramiciosi, asa ca daca puteti, cereti in piata cartofi buni de fiert), se curata ceapa si se taie solzisori subtiri si se pun intr-un bol:


Acum urmeaza partea care va fi memorabila o buna perioada de timp. Asta pentru ca mirosul de afumatura (si mai ales de peste afumat) o sa iasa extrem de greu din piele. Asa ca, se iau cei 3 pesti, se elimina pielea si oasele si se faramiteaza cu mainile.
 Se face maioneza din cele 3 galbenusuri si ulei



Se amesteca totul si GATA SALATA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu