miercuri, 28 septembrie 2011

Foie gras cu struguri

Bucatarissima recunoaste oficial ca, in marea parte a timpului, nu este singura in bucatarie. "My better half" ma ajuta din plin sau chiar ma retrogradeaza si preia controlul la cateva din retete. Una dintre ele este minunatia asta si, de departe, preferata mea: ficat de rata cu struguri.


Ingrediente (4 persoane):
- 500 g de ficat de rata
- o ceapa medie
- un ciorchine de strugure alb
- paine prajita
- faina
- sare, piper
- 2-3 catei de usturoi
- boabe de ienupar

Se taie ficatul felii si se incinge o tigaie de teflon. Se dau feliile de ficat prin faina si se prajesc usor in tigaie, la foc mic, sa nu se arda. Nu e nevoie de grasime, ficatul isi lasa multa grasime, care trebuie scursa des.



 Se scot feliile de ficat din tigaie pe un servet de hartie:



Se spala strugurii si se taie boabele in doua. Se curata de seminte si se dau deoparte.


Se curata  ceapa si se taie marunt. Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei si se caleste ceapa, impreuna cu boabele de ienupar si usturoiul tocat. Se adauga boabele de struguri si se condimenteaza cu sare si piper:


Cand strugurii s-au inmuiat un pic se adauga ficatul prajit si se mai lasa 3 minute sa se caleasca impreuna:


Separat se prajesc la toaster cateva felii de paine si se monteaza ficatul cu struguri pe ele.

POFTA PREA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu