marți, 26 iulie 2011

Caponata de legume cu cimbru

Cred ca va amintiti postarea din Sicilia cu caponata mancata in Taormina. Ei bine, nu ne-am lasat pana nu am facut si noi varianta bucuresteana. Am adaptat un pic, asa cum ne sta noua bine, am copt legumele in loc sa le sotam si va invit si pe voi sa faceti. E perfecta pentru un gratar sau un peste bun.

Ingrediente:
- 1 dovlecel/ zucchini
- o vanata mare
- un ardei gras rosu
- un ardei gras verde
- o ceapa alba
- 2 morcovi
- o tija de telina
- 2 linguri de ulei de masline
- cimbru
- sare, piper



Am copt ardeii pe plita, ca pentru salata si i-am curatat. Restul de legume le-am taiat potrivit si le-am pus intr-o tava stropite cu uleiul de masline:


Se baga tava la cuptor si se lasa pana e gata morcovul- el se face cel mai greu. Cand sunt gata se taie si ardeii copti felii si se trag toate legumele tigaie cu cimbru proaspat (am pus de la noi din ghiveci, evident)cateva minute ca sa se aromatizeze si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust:



Cam asta este tot. Si sa nu-mi spuneti ca seamana a ghiveci ca nu va cred!

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu