luni, 26 septembrie 2011

Chiftele de cartofi cu sos de ardei

Va mai aduceti aminte dovleceii cu crema de somon, tartinele cu rosii uscate si clatitele cu ciuperci? Ei bine, alaturi de ele, chiftelele de cartofi cu sos de ardei ne-au incantat papilele gustative acum cateva saptamani la o intalnire cu prietenii.


Ingrediente (4 persoane)
- 5 cartofi albi medii
- 2 oua
- jumatate de ardei gras rosu
- jumatate de ardei gras galben
- jumatate de ardei gras verde
- 4 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita de seminte de marar
- 2 catei de usturoi
- jumatate de lingurita de cimbru uscat
- sare, piper

Se spala ardeii, se curata si se taie cubulete:


Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, se pun usturoiul zdrobit, ardeii, sare si piper si se calesc. Se adauga semintele de marar si se amesteca la foc mic pana se inmoaie un pic ardeiul. Gata sosul!


 Se curata cartofii si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-un bol si se amesteca cu ouale, cimbrul, sare si piper. Se lasa compozitia sa se odihneasca 5 minute.


 Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se pune cate o lingurita din compozitie, bine scursa de zeama, care se aplatizeaza, formandu-se chiftele mici si rotunde. Se prajesc cate 2 minute pe fiecare parte si se aseaza pe servete de hartie:

Cand sunt toate gata se pun intr-o tava si se introduc la cuptor cateva minute (maxim 10).



Se servesc cu sosul de ardei.  

 POFTA BUNA!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu