Va trebuie cateva scoici si cateva inele de calamar si aluatul de pane.
Ingrediente pentru aluatul de pane:
- 3-4 linguri de faina
- 100ml bere
- 1 lingurita de amidon de porumb
- un varf de lingurita de praf de copt
- 2 catei de usturoi tocati
- 2 linguri de patrunjel tocat
- sare, piper
Se amesteca faina cu amidonul, praful de copt si sarea si apoi se adauga berea, usturoiul, patrunjelul si sarea si se bate bine sa se omogenizeze:
Se tavalesc calamarii si scoicile in aluat si se prajesc in ulei incins. Se scot usor cu o spumiera dupa 4-5 minute si se pun pe un servetel sa se absoarba excesul de ulei:
Puteti sa le serviti cu sos de usturoi sau ketch-up.
Ingrediente pentru creveti cu vin:
- 2-3 fire de ceapa verde
- o lingura de unt
- 100ml vin
- o lingura de patrunjel tocat
Se caleste ceapa taiata in unt:
Apoi se adauga crevetii nedecorticati si dupa ce se calesc un pic se adauga vinul. Se acopera cu un capac si se lasa cateva minute si apoi se adauga patrunjelul:
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu