duminică, 17 aprilie 2011

Fructe de mare- pane si nu numai

Chiar daca nu tinem post, ca orice roman, cand e dezlegare la peste, mancam peste. Azi va incant cu niste fructe de mare. Anume scoici si calamari pane si creveti inabusiti in unt si vin.

Va trebuie cateva scoici si cateva inele de calamar si aluatul de pane.

Ingrediente pentru aluatul de pane:
- 3-4 linguri de faina
- 100ml bere
- 1 lingurita de amidon de porumb
- un varf de lingurita de praf de copt
- 2 catei de usturoi tocati
- 2 linguri de patrunjel tocat
- sare, piper

Se amesteca faina cu amidonul, praful de copt si sarea si apoi se adauga berea, usturoiul, patrunjelul si sarea si se bate bine sa se omogenizeze:


Se tavalesc calamarii si scoicile in aluat si se prajesc in ulei incins. Se scot usor cu o spumiera dupa 4-5 minute si se pun pe un servetel sa se absoarba excesul de ulei:


Puteti sa le serviti cu sos de usturoi sau ketch-up.

Ingrediente pentru creveti cu vin:
- 2-3 fire de ceapa verde
- o lingura de unt
- 100ml vin
- o lingura de patrunjel tocat

Se caleste ceapa taiata in unt:
Apoi se adauga crevetii nedecorticati si dupa ce se calesc un pic se adauga vinul. Se acopera cu un capac si se lasa cateva minute si apoi se adauga patrunjelul:


POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu