duminică, 12 februarie 2012

Cod cu sos remoulade

Asa cum am promis, incepem aventura Montignac. A trecut deja mai bine de o luna si ma conving, pe zi ce trece, ca dieta asta nu ma face sa renunt la nicio placere culinara. Si, cel mai important, pot sa mananc, la o masa cat poftesc. Doar v-am spus ca pentru mine e vital sa nu sufar de foame. OK, sa trecem la lucruri importante. Reteta de azi: cod fiert cu sos remoulade:


Ingrediente:

- 700g de trunchi de cod

- 7 castraveciori in otet (fara zahar)
- o legatura mica de marar
- doua linguri de maioneza
- doua linguri de smantana
- sare si piper
- foi de dafin si piper boabe
- o ceapa


Se decongeleaza codul, se spala si se pune la fiert cu foi de dafin, ceapa taiata bucati, boabe de piper si sare:



Se fierbe pestele pana incepe sa se desfaca de pe oase. Se scoate si se lasa la racit. Intre timp se face o maioneza din doua galbenusuri, zeama de lamaie si sare. Puteti sa puneti si mustar, daca aveti fara zahar. Cel mai pacatos lucru la dieta asta este ca ne putem pacali foarte usor la zahar. Se gaseste in foarte multe preparate (mustar, ketch-up, conserve, etc). Asa ca cititi foarte atent etichetele. Mustarul de Dijon n-are zahar, asa ca el e de-al nostru.

Se curata bine pestele, se scot oasele si se faramiteaza intr-un bol. De fapt, se desface foarte usor in niste banuti.

Se taie castraveciorii in cubulete mici, se scurg bine si se pun peste cod:



Acum e momnetul pentru smantana si maioneza, plus sare si piper alb:





Se amesteca bine totul, se pune si mararul tocat marunt si...e gata!


POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu