Dupa cum am promis, vin cu o varianta de tajine, nu atat de speciala pe cat mi-as fi dorit, dar e buna.
Tajina este o mancare traditionala marocana, al carei nume vine de la vasul in care se gateste. Ahh, apropos, tajina de pui cu masline a fost felul principal cu care mi-am dat examenul de bucatar. Da, nu stiati? Am diploma. Adica am o meserie! Ca facultatea si masterul pe care le-am urmat m-au facut "Specialista" in diverse domenii cu nume lung.
Dar sa revin la lucruri placute...
Ingrediente (4 portii):
- 1 kg de carne de pui (de preferat pulpe superioare)
- 2 cepe
- putin sofran,
- 1 lingurita de ghimbir pudra
- 1 lingurita de scortisoara pudra
- 1 kg de cartofi mici
- 2-3 catei de usturoi
- ulei de masline
- o lingura de unt
- o legatura de coriandru proaspat, sau patrunjel (noua nu prea ne place coriandrul proaspat in mancare)
Se calesc pulpele in ulei si unt:
Dupa ce se rumenesc, se adauga ceapa taiata marunt, sofranul, ghimbirul,scortisoara si usturoiul taiat:
Se amesteca bine si apoi se adauga si cartofii, se pune supa de pui sau apa si patrunjelul/ coriandrul:
Se pune capacul si si lasa la fiert pana sunt gata cartofii.
POFTA BUNA!
Are o aroma deosebita si neasteptata pentru noi, obisnuiti cu mancarea europeana, asa ca "either you love it, either you hate it". Dar n-aveti de unde sa stiti pana nu incercati:). Si nu va cramponati de vas, daca nu-l aveti, folositi o cratita normala:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu