Ingrediente:
- 120g unt
- 170g zahar brun (daca nu aveti brun, puneti alb)
- 2 oua
- 260g faina
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- 3 banane medii pasate (sau 2 mari)
- jumatate de banana pentru ornat
- 1 lingurita de zahar pudra
Se freaca bine untul cu zaharul:
Se adauga ouale si apoi faina in ploaie. Sarea si bicarbonatul se amesteca cu faina inainte sa fie adaugata in compozitie:
Separat se paseaza bananele si apoi se adauga in compozitia pregatita.
Se tapeteaza o tava de chec/ cozonac cu hartie de copt si se toarna compozitia in ea:
Se bate un pic tava (sa se niveleze compozitia), se aseaza pe mijloc felii subtiri de banane si se pudreaza cu zahar pudra:
Se aseaza tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si se tine aproximativ o ora. Se serveste rece. E mortal!
POFTA BUNA!
sunt chiar la mustata cantitatile? adica... 120, 170, 260 ... nu suna chiar ca "o cana", "7 linguri"... imi trebe cantar, ah?
RăspundețiȘtergereeu am cantar...dar merge si cu un pahar gradat, e cea mai la-ndemana solutie. Nici eu nu sunt fan al cantitatilor precise, dar la dulciuri le respect cu sfintenie, e chestie de chimie :)) (sau cel putin asa am auzit)
RăspundețiȘtergeree musai sa fac si eu, imi plac deserturile cu banane :p... daca imi iese (Doamne ajuta!), am permisiunea ta sa pun reteta pe blog? iti fac reclama, nu degeaba... :D
RăspundețiȘtergerePune, mama, de ce sa nu pui? Si sigur o sa-ti iasa, n-ai cum sa dai gres ;).
RăspundețiȘtergere