Week-end-ul asta a fost festin, nu gluma. Incepem seria cu aperitivele. Pentru inceput, ceva mai putin elaborat.
Ingrediente (12 buseuri)
- 2 foi de aluat foietaj (800 g)
- 800g ciuperci proaspete
- 2 cepe
- 2 legaturi de patrunjel
- 200g de smantana (fermentata)
- ulei de masline
- 30g de unt
- sare, piper
- 2 galbenusuri
Una din foile de foietaj se decupeaza in 12 discuri (se poate folosi un pahar, daca nu aveti forme):
Cu cealalta foaie se procedeaza la fel, doar ca se mai decupeaza inca un cerc mai mic in discul initial:
Eu am facut astfel risipa de fioetaj. Daca aveti rabdare, puteti folosi o sigura foaie si dupa de decupati discurile, din ce ramane faceti niste benzi, pe care le asezati pe discuri. Ideea e ca la final sa arate asa:
Adica discul se unge cu galbenus de ou batut, si cerculetele se aseaza pe marginile discurilor si se ung si ele cu galbenus. Se pun pe hartie de copt in tava si se baga la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Se tin cam 20 de minute si se scot:
Cat sunt buseurile la cuptor, se toaca ceapa si ciupercile marunt. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie, se caleste ceapa si apoi se adauga ciupercile si untul. Se amesteca foarte bine.
Se toaca marunt si patrunjelul si se adauga peste ciuperci, apoi se adauga smantana:
Se condimenteaza cu sare si piper si se mai lasa un clocot, dupa care se ia de pe foc. Se lasa cateva minute sa se racoreasca si se umplu buseurile cu aceste compozitie.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu