luni, 26 decembrie 2011

Tarta cu fructe si iaurt

Sper ca nu ati abuzat de sarmale si carnati, dar cred ca va doriti ceva mai usor dupa mesele din familie. De aceea va propun o tarta usoara cu piure de fructe. E simplu de facut si e un desert racoritor si deosebit.

 Ingrediente pentru aluat:
- 250g de faina

- 150g unt
- 1 ou
- 2 linguri de zahar

Ingrediente pentru umplutura:
- 2 oua

- 170g miere
- 120g stafide
- 200g iaurt
- 200g piure de fructe proaspete (mere, pere, caise, piersici, etc)
- jumatate de lingurita scortisoara pulbere
- jumatate de lingurita de nucsoara rasa

Se prepara aluatul amestecand faina, oul si zaharul cu untul pana se obtine un amestec omogen.



Se lasa la frigider cel putin jumatate de ora. Intre timp se prepara umplutura.

Stafidele se lasa la inmuiat in vin; fructele (eu am folosit mere si pere) se curata si se pun la blender si se prepara piureul. 
Separat, se bat galbenusurile bine si se adauga iaurtul si mierea.



Se pun si piureul de fructe, stafidele scurse si stoarse, scortisoara si nucsoara.

Separat se bat albusurile spuma si se adauga peste compozitie, amestecandu-se incet de jos in sus:


Se scoate aluatul din frigider, se imparte in doua. Se unge o forma de tarta cu unt si se tapeteaza cu o foaie facuta din jumatate de aluat. Se inteapa cu furculita si se baga la cuptorul preincalzit la 180 de grade vreo 10-15 minute. Se scoate si se toarna umplutura:


A doua jumatate de aluat se intinde si cu ea se acopera forma de tarta, lipindu-se bine marginile de foaia cu care s-a tapetat forma.

Se baga la cuptor 45-50 de minute si se scoate:


Se lasa la racit, se taie, si se presara cu zahar pudra:


POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu