Ca tot ne dam de ceasu' mortii sa sculptam dovleci si sa ii facem cat mai uratzei, eu m-am gandit ca ar merge la fix o dulceata de dovleac.
Ingrediente:
- 1 kg de dovleac placintar sau turcesc, curatat
- 700g de zahar
- o lamaie
- 7-8 seminte de cardamom
- 100 ml de apa
- cativa fulgi de chilli uscat (asta am improvizat eu, mi s-a parut ca merge. Si a mers)
Se taie dovleacul cubulete si se pune intr-o cratita pe foc cu zaharul, apa, coaja de lamaie rasa si cardamomul:
Se fierb vreo ora si ceva, timp in care se spumuieste si se adauga fulgii de chilli:
Stiti deja testul, puneti o picatura de dulceata pe o farfurie si daca, dupa ce s-a racorit e cleioasa, dulceata e gata.
Se pune in borcane, se inchid bine capacele si, la camara cu ele!
Numai buna cu un platou cu branza maturata.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu