miercuri, 7 decembrie 2011

Plachie cu crap

Pentru ca ne place si pentru ca "nicio masa fara peste", azi...PLACHIE!!! Si daca se poate de crap, atunci asa sa fie!


Ingrediente (2 portii):
- un crap mare (peste 1kg)

- 3 cepe mari
- 2 ardei mari (gras sau gogosar)
- 2 rosii mari
- 100ml de sos de rosii
- boabe de piper, foi de dafin
- sare, piper
- ulei


Se curata legumele si se taie (ardeii si ceapa felii, o rosie cubulete mici si o rosie felii). Se incinge uleiul intr-o tigaie, se calesc un pic ceapa si ardeiul, dupa care se adauga si rosiile cubulete, cateva foi de dafin si boabe de piper. Asta e momentul si pentru sare si sosul de rosii. Se lasa 10- 15 minute la foc mic:


Se curata si se fileteaza pestele (daca nu e deja cumparat file) si se sareaza bine pe ambele parti:


"Tocana" din tigaie se trece intr-o tava. Se pune un strat de legume, pestele si deasupra un alt strat de legume si feliile de rosie:



Se baga tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade si se tine cam 30 de minute. Inainte de a o baga la cuptor, asigurati-va ca este zeama in tava. Daca nu e, se accepta niste apa.

Se scoate de la cuptor si...


POFTA BUNA!


Merge bine de tot cu mamaliguta sau cu o paine calda. Nu uitati de vinul alb, demisec.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu