marți, 13 decembrie 2011

Tarta cu dovlecei, bacon si branza de capra

V-am spus ca week-end-ul ce tocmai a trecut am produs bunatati. Si dupa buseurile cu ciuperci, in topul preferintelor a fost tarta aperitiv cu dovlecei. Buuuunaaaa!



Ingrediente (pentru o forma normala de tarta de 24 cm):
Pentru aluat:
- 300g de faina alba
- 130g de unt
- un ou
- o lingura de ulei de masline
- sare

Se pune faina intr-un bol, se face o gropita si acolo se adauga oul, untul, uleiul si sarea:


Se framanta bine-bine cu degetele pana se obtine un aluat moale si elastic. Se inveleste in folie si se lasa la frigider 30 de minute:


Intre timp, se pregateste umplutura.

Ingrediente pentru umplutura:
- 400g de dovlecei
- 100g de branza proaspata de capra (sau feta)
- 100g de bacon
- 3 linguri de ulei de masline
- 2 linguri de parmezan ras
- 4 oua
- 200ml de lapte
- 100ml de smantana pentru gatit
- 2 catei de  usturoi
- sare, piper

Se curata si se taie dovleceii in cubulete si se soteaza in uleiul de masline incins, impreuna cu cateii de usturoi zdrobiti:

Se lasa pana se inmoie un pic, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la racit.

Intr-un bol se pun ouale, parmezanul ras, laptele, smantana si bacon-ul taiat marunt. Separat se zdrobesc dovleceii (cu zdrobitorul de piure) si se freaca bine cu branza de capra taiata cubulete. Apoi se amesteca cu compozitia de oua:


Se scoate aluatul din frigider, se unge tava cu unt si se captuseste cu o foaie de aluat:

Se inteapa cu furculita, si se baga tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade cu foaie de copt si boabe de fasole deasupra (ca sa nu se umfle) cam 15-20 de minute:


Se toarna umplutura in forma si se mai tine tava cam 20 de minute (pana se coace umplutura) la cuptor:


E buna si rece si calda, si multa si foarte multa :)

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu