duminică, 18 septembrie 2011

Dovlecei umpluti cu crema de branza si somon

Daca vreti sa va delectati cu ceva sanatos (Omega 3, calciu, legume la aburi) si usor de preparat, va recomand cu multa caldura reteta de mai jos. Aperitiv sau o masa usoara, perfect pentru o cina cu prietenii.

Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 8 dovlecei (sau zucchini) medii
- 200g de somon afumat
- 150g de ricotta sau branza proaspata de vaci
- 100g de branza de capra
- 2 linguri de smantana
- 1 lingura de ulei de masline
- frunze de cimbru verde
- sare si piper



Se spala dovleceii si se taie jumatati pe lungime. Se pun la fiert 10 minute la aburi (eu am folosit un aparat cu aburi; daca nu aveti, o oala cu capac si putina apa fac toata treaba):

Cat stau dovleceii la sauna se prepara umplutura. Se taie somonul bucati si se pune in blender impreuna cu branza de capra si ricotta, smantana, uleiul, sare si piper. Atentie la sare, somonul si branza de capra au si ele un pic de sare. Se mixeaza totul si se pune intr-un bol.


Se toaca si frunzele de cimbru si se adauga in crema.

Dupa ce s-au racorit un pic, se scoate miezul dovleceilor cu o lingutita:

Se pune crema intr-un pos si se umplu dovleceii scobiti:



Se pot servi imediat, cu dovleceii calduti, sau dupa ce au fost pastrati la frigider.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu