duminică, 11 septembrie 2011

Tartine cu rosii uscate si feta marinata

Rosiile uscate urca vertiginos in topul preferintelor mele si de aceea caut mereu sa folosesc cat mai des proviziile pe care le-am facut in acest sens cand am fost, in mai, in Sicilia. Reteta asta e foarte simpla, doar ca e nevoie de un pic de pregatire preliminara. Marinata pentru feta se face cam cu o seara inainte de servire. La treaba acum.

Ingrediente (4 portii):
- 8 felii de paine toast
- 200g rosii uscate, pastrate in ulei
- 180g feta
- 1 ou
- 8-10 frunze de busuioc
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingura de boabe de piper alb si negru
- sare

Se taie feta felii micute si se pune la marinat intr-un bol cu uleiul de masline, piperul proaspat zdrobit (nu  macinat), busuiocul taiat si sare, dupa gust. Se acopera cu folie si se tine in frigider cel putin 12 ore:
Se fierbe oul tare, se curata si se lasa la racit. Se scurg rosiile de uleiul in exces si se paseaza in blender, unde se adauga si oul.

Se curata feliile de paine de coaja, se taie dupa preferinte si se rumenesc o idee in prajitor. Apoi se ung cu pasta de rosii si se aseaza deasupra feliute de feta scursa de marinata:


Pofta buna!
E un aperitiv delicios sau o cina usoara si sanatoasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu