Ingrediente (4 portii):
- 800g de piept de pui dezosat
- un baton de scortisoara
- cateva seminte de cardamom
- o ceapa mare (sau doua mai mici) tocata marunt
- 6-7 catei de usturoi
- 200g iaurt
- 100ml apa
- o lingurita de seminte de coriandru macinate
- o lingurita de seminte de chimen
- o lingurita de turmeric (sau 2-3 fire de sofran, daca aveti)
- 2, 3 lingurite de Garam Masala (e un amestec de condimente specific indian, cam greu de gasit la noi, ce-i drept; daca nu aveti, puneti mai mult din celelalte condimente de mai sus, ele sunt baza acestui amestec)
- o lingurita de praf de chilli
- o lingurita de ghimbir macinat
- 100ml suc de rosii sau pasta de tomate
- 2 rosii proaspete
- o jumatate de ardei gras rosu
- ulei
- sare
Se pune uleiul la incins cu batonul de scortisoara si boabele de cardamom:
Se tin 3-4 minute si se scot. In uleiul ramas se caleste ceapa tocata marunt si cand a devenit transparenta se pun usturoiul tocat marunt si toate condimentele:
Se adauga ardeiul gras taiat feliute, se lasa cateva minute si apoi se adauga rosiile curatate de coaja si tocate cubulete, impreuna cu sucul de rosii:
Se taie pieptul de pui bucati si se aseaza peste sosul din in tigaie:
Se adauga apa si se lasa la fiert, pana carnea e gata. Acum se adauga iaurtul:
Se amesteca bine, se potriveste de sare si se mai lasa un minut- doua sa fiarba.
POFTA BUNA!!!
Anutz, dar de la ce vine iutzeala asa tare? :)
RăspundețiȘtergereAnutz :), iuteala vine de la lingurita de praf de chilli si, mai ales, de la garam masala, e iute de mori!!!
RăspundețiȘtergereAsta e ăla care m-a înnebunit pe mine? E cumva preferatul meu? Andra
RăspundețiȘtergereCred ca ala e! :)
RăspundețiȘtergereAcum, daca e preferatul tau, tu trebuie sa zici