vineri, 23 decembrie 2011

Salam de ton

Azi va prezint ultimul dintre aperitivele pe care le-am pregatit de ziua jumatatii mele mai bune. Ma gandesc ca merg bine-bine de revelion, mai ales ca trebuie sa fie si ceva peste pe masa!


Ingrediente:
250g ton in ulei (conserva)

- 4 fileuri de ansoa sarate
- 2 oua
- o legatura de patrunjel
- 4 linguri de pesmet
- sare si piper

Pentru sos:
- 2 fileuri de ansoa
- o lingura de capere desarate
- 2 linguri de ulei de masline
- o ligutita de otet

Se scurge tonul, se sfarama cu furculita, daca nu e deja sfaramat si se pune intr-un bol, impreuna cu fileurile de ansoa tocate, pesmetul, ouale si patrunjelul tocat marunt. Se pun sarea si ppiperul, dupa gust si se amesteca pana se omogenizeaza:



Se pregateste o folie de aluminu, pe care se intinde pasta, sub forma de salam si se ruleaza:



Se fierbe salamul in apa cam 20 de minute (eu le-am tinut la steamer) si se lasa la racit. Cand e gata, se desface usor folia si se taie felii (7mm- 1cm).


Sosul se prepara amestecand caperele cu fileurile de ansoa tocate, uleiul de masline si otetul.



E delicios!!!


POFTA BUNA!!! Si Sarbatori fericite!


2 comentarii:

  1. http://terrafiorentina.wordpress.info/26 decembrie 2011 la 01:12

    bravissima ....eu il fac in varianta : ton in ulei , ceapa , masline, patrunjel, unt , sare,piper...tritez totul , dau forma de salam ,pun la rece si cand il tai il servesc pe cate o felie de lamaie ....din pacate nu stiu daca pot pune poza....
    Sarbatori fericite intregii familii !

    RăspundețiȘtergere
  2. interesant, poate o sa incerc si asa, fara tratament termic, merci!
    Sarbatori fericite si LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere