Ingrediente:
- 250g ton in ulei (conserva)
- 4 fileuri de ansoa sarate
- 2 oua
- o legatura de patrunjel
- 4 linguri de pesmet
- sare si piper
Pentru sos:
- 2 fileuri de ansoa
- o lingura de capere desarate
- 2 linguri de ulei de masline
- o ligutita de otet
Se scurge tonul, se sfarama cu furculita, daca nu e deja sfaramat si se pune intr-un bol, impreuna cu fileurile de ansoa tocate, pesmetul, ouale si patrunjelul tocat marunt. Se pun sarea si ppiperul, dupa gust si se amesteca pana se omogenizeaza:
Se pregateste o folie de aluminu, pe care se intinde pasta, sub forma de salam si se ruleaza:
Se fierbe salamul in apa cam 20 de minute (eu le-am tinut la steamer) si se lasa la racit. Cand e gata, se desface usor folia si se taie felii (7mm- 1cm).
Sosul se prepara amestecand caperele cu fileurile de ansoa tocate, uleiul de masline si otetul.
E delicios!!!
POFTA BUNA!!! Si Sarbatori fericite!
bravissima ....eu il fac in varianta : ton in ulei , ceapa , masline, patrunjel, unt , sare,piper...tritez totul , dau forma de salam ,pun la rece si cand il tai il servesc pe cate o felie de lamaie ....din pacate nu stiu daca pot pune poza....
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite intregii familii !
interesant, poate o sa incerc si asa, fara tratament termic, merci!
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite si LA MULTI ANI!