Pentru tort:
Unt pentru uns tava
5 oua mari
2 linguri de coniac
Coaja rasa si zeama de la o portocala
90g de zahar
Jumatate de lingurita de scortisoara pudra
Un sfert de lingurita de cuisoare macinate
20g de faina cernuta
2 lingurite de praf de copt
35g de crutoane
175g de miez de nuca
Pentru sirop:
125g de zahar
150 ml de apa
3 cuisoare
Un baton de scortisoara
Zeama si coaja rasa de la o lamaie
Se amesteca intr-un bol mare galbenusurile, coniacul, coaja si zeama de portocala, pana se omogenizeaza.
Intr-un mixer se pun toate ingredientele uscate: zaharul, scortisoara pudra, cuisoarele macinate, faina, praful de copt, crutoanele si 150g de miez de nuca. Se mixeaza pana se obtin granule fine.
Separat se bat albusurile spuma.
Se amesteca compozitia de galbenus cu cea de crutoane,
apoi se adauga albusurile si se amesteca usor, pana se omogenizeaza.
Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 23 cm si fund detasabil, unsa in prealabil cu unt si se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade C.
Intre timp se pregateste siropul. Se pun toate ingredientele intr-o cratita mica si se amesteca pana se dizolva zaharul. Dupa ce da in clocot, se lasa la foc mic inca 5 minute.
Se rup sau se taie nucile ramase in bucati mici.
Cand tortul este copt, se scoate, se inteapa cu o scobitoare pe toata suprafata, se presara pe el nucile tocate si se insiropeaza cu siropul strecurat.
Se lasa la racit si se serveste cu iaurt gras. La maasaaa! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu