joi, 12 ianuarie 2012

Tort cu banane caramel

Imi plac prajiturile. Ador prajiturile cu banane. Si cum in 99% din timp gatesc doar ce imi place, voila un tort care m-a uns pe inima:

Ingrediente:
- 100g de ciocolata
- 125g de zahar brun
- 100g de unt
- 60g de faina
- 2 galbenusuri
- 2 oua
- sare

Pentru banane:
- 3 banane mari
- rom sau esenta de rom
- 100g de zahar brun
- 25g de unt
- 100ml smantana dulce lichida
- jumatate de lingurita de scortisoara pudra
- o lamaie

Se topeste ciocolata cu untul la baie de aburi si se lasa la racorit.


Separat, se bat ouale, galbenusurile, zaharul si un praf de sare:


Se adauga ciocolata topita. Se pune treptat faina si se amesteca foarte bine.



Se unge o forma de tort cu unt si se toarna inauntru compozitia:


Se da la cuptor 20 de minte la 180 de grade. Trebuie sa treaca testul scobitorii :), daca nu-l trece, se mai tine. Se scoate blatul si se lasa la racit.

Se curata bananele. Se topeste untul si se calesc in el bananele:


Se toarna peste ele zeama de lamaie si se scot pe o farfurie cu mare grija, sa nu se rupa.
In aceeasi tigaie se caramelizeaza zaharul, se adauga romul, scortisoara si smantana si se amesteca bine. Se adauga din nou bananele in tigaie si se tin cate un minut pe fiecare parte.


Se scot si se taie felii pe diagonala. Feliile de banane se aseaza pe blat in forma de evantai sau...dupa talent :). Se adauga deasupra sosul ramas in tigaie:


Se presara zahar pudra si...POFTA BUNA!!!



3 comentarii: