vineri, 6 ianuarie 2012

Rulada de vitel cu crusta de aluat

O sa va placa mult reteta asta. Are o multime de arome care se imbina perfect. Are, intr-adevar, un grad de dificultate un pic mai ridicat, dar prima oara e mai greu :)

 Ingrediente:
- 800g de pulpa de vitel
- sare, piper
- 250g foietaj
- o vanata
- 100g de mozzarella
- 2 rosii
- 2 linguri de ulei de masline
- 100g de sunca presata
- 100g parmezan
- 3-4 frunze de busuioc
- sare

Se taie vanata rondele, care se frig pe grill pe ambele parti. Se scot si se presara cu sare grunjoasa. Se lasa la scurs:


Rosiile se decojesc si se taie cubulete. Semintele se indeparteaza. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga rosiile tocate, busuiocul si sare. Se lasa cateva minute sa se caleasca:


Carnea se taie astfel incat sa se obtina o "foaie" destul de intinsa si se bate cu ciocanul de snitele pana are maximum 3 cm grosime. Se asezoneaza cu sare si piper. Se aseaza peste carne sunca presata, feliata:


Apoi se continua cu vanata, parmezanul ras, mozzarella sfaramata (data pe razatoare) si rosiile calite:


Aveti mare grija sa nu fie o cantitate foarte mare de umplutura, sa acopere toata carnea, pentru ca nu se va putea rula. Umplutura trebuie sa fie pe mijloc, nu pe toata suprafata carnii. Se ruleaza carnea, se leaga cu ata si se pune ruloul la cuptor, acoperit cu folie de aluminu, sau chiar invelit total in folie. Se scoate dupa o ora, timp in care a fost tinut la 180-190 de grade. Se poate verifica din cand in cand daca este coapta carnea:


Se intinde o foaie de foietaj, si se inveleste ruloul (dupa ce a fost scoasa ata) cu ea, inchinzandu-se bine la capete. Se unge cu un galbenus batut.


Se pune la cuptor pe hartie de copt pana se rumeneste aluatul (cam 20-30 de minute la 180 de grade):


Se taie felii, ocolind capetele :), si se serveste cu orice fel de garnitura va place. Noi am facut un sufleu de andive, dar asta intr-un post viitor!

Pofta buna!


2 comentarii: