duminică, 18 martie 2012

Terina de linte verde

Va spuneam ca dieta asta mi-a deschis ochii la alimente pe care nu le incercasem inainte (sa nu mai mentionez ca nu le-as fi mancat in alte circumstante). Si nu pot decat sa ma bucur, caci am descoperit gusturi senzationale.
Lintea era unul din alimentele neincercate. Mare surpriza. Gust inedit (n-as putea spune ca seamana cu fasolea) si de o satietate fantastica. Din doua, trei linguri sunt satula. Si se poate gati in diverse forme. Azi, o reteta mai festiva si la care prezentarea face toti banii.

Ingrediente:
- 250g de linte verde
- o ceapa tocata marunt
- cimbru, foi de dafin
- 4 foi de gelatina
Pentru vinegreta:
- o ligurita de mustar de Dijon
- o lingura de otet
- 4 linguri de ulei de masline
- o lingura de ceapa tocata
- o lingura de patrunjel tocat
- sare, piper

Lintea se tine la inmuiat in apa rece cel putin o ora. Intr-o cratita se fierbe ceapa in 2 litri de apa sarata, impreuna cu cimbrul si foile de dafin, timp de 25 de minute.

Se strecoara lichidul si se pune la fiert, in acest lichid, lintea. Se lasa la fiert cam 30-40 de minute.


Se tin foile de gelatina cateva minute in apa rece, ca sa se inmoaie.
Se scot doua treimi din zeama in care a fiert lintea si in ceea ce a ramas (linte + 1/3 din lichid) se incorporeaza gelatina. Se dizolva foarte bine. Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu folie alimentara. Eu am preferat o tava de chec. Se tine la frigider cel putin 5 ore.
Separat se prepara vinegreta, care da un gust deosebit.
Se amesteca mustarul si otetul, se adauga uleiul, ceapa si patrunjelul, sare si piper si se amesteca bine.


Terina se scoate din folie, se rastoarna si se taie felii cat se poate de subtiri, care se stropesc cu vinegreta.

POFTA BUNA!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu